V tretej etape Okolo Ománu špurt bez Sagana, triumfoval Kristoff

19.02.2015 Celý región

Al Mussanah 19. februára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v štvrtkovej tretej etape pretekov Okolo Ománu 40. miesto. Jazdci tímu Tinkoff-Saxo sa v posledných tisíckach metrov ukazovali na čelných pozíciách, no Sagan sa do záverečného špurtu prvýkrát v sezóne nezapojil. Druhý Slovák Peter Velits finišoval v rovinatej etape v okolí Al Mussanahu na 43. priečke.

V hromadnom špurte sa presadil Nór Alexander Kristoff z tímu Kaťuša, ktorý zvíťazil pred Andreou Guardinim z Astany. Na treťom mieste skončil ďalší taliansky pretekár Matteo Pelucchi (IAM). Obaja Slováci finišovali v hlavnom pelotóne. Sagan v doterajšom priebehu sezóny vo všetkých siedmych klasických etapách bojoval o víťazstvo a skončil najhoršie siedmy, teraz sa prvýkrát nezapojil do záverečného šprintu.

V celkovej klasifikácii nenastali žiadne posuny, vedie stredajší víťaz Švajčiar Fabian Cancellara so štvorsekundovým náskokom pred Španielom Alejandrom Valverdem a päťsekundovým pred Rakúšanom Patrickom Konradom. Peter Sagan je s odstupom 10 sekúnd piaty, Peter Velits figuruje na priebežnej 83. priečke (+4:47).
 

Vyberte región